درب چوبی

استفاده از درب‌های چوبی از دیرباز تاکنون ادامه داشته است. با پیشرفت صنعت ساختمان تولید این درب‌ها نیز با تغییرات مثبت فراوانی همراه است. اصولا درب اتاق‌ها و درب ورودی را به دلایل مختلف مانند زیبایی، دوام و عدم ایجاد سر و صدا از جنس چوب انتخاب می‌کنند. علاوه بر این انتخاب و نصب درب چوبی مناسب در سازه موجب افزایش قیمت کلی سازه خواهد شد. درب‌های چوبی را می‌توان در داخل یا خارج از منزل استفاده نمود. امروزه درب‌های چوبی با طرح زیبا و دوام بالا در بازار عرضه می‌شود؛ بنابراین شما می‌توانید با مشاوره مناسب درب متناسب با کاربرد آن را انتخاب کرده و از مزایای آن بهره‌مند گردید.

برای انتخاب و خرید درب چوبی باید به چه نکاتی توجه نمود؟

هنگام انتخاب و خرید درب چوبی برای ساختمان باید نکات مهمی را مدنظر قرار داد، مانند:

  1. مقاومت و قدرت لازم برای استفاده مکرر
  2. به حداقل رساندن جابجای صدا
  3. زیباتر کردن فضای سازه
  4. ایجاد امنیت لازم
  5. بودجه مالی
  6. ضمانت و خدمات شرکت سازنده

انواع درب چوبی

برای تقسیم‌بندی درب چوبی باید کاربری، جنس، نوع ساخت و روکش آن در نظر گرفته شود.

از لحاظ قیمت نصب

  • درب داخلی ساختمان
  • درب بیرونی ساختمان

از لحاظ کاربرد

  • درب اتاق
  • درب ورودی
  • درب سرویس بهداشتی

از لحاظ روکش

  • روکش چوب طبیعی
  • روکش مصنوعی

از لحاظ جنس

درب‌های چوبی که برای قسمت داخلی ساختمان و اتاق‌ها نصب می‌شود، به جنس و روکش مورد استفاده بستگی دارد. در این قسمت به انواع درب چوبی داخلی ساختمان خواهیم پرداخت:

  • درب HDF:

درب HDF امروزه یکی از پرطرفدارترین نوع درب داخلی محسوب می‌شود. دلیل نام‌گذاری این درب‌ها درب یک پوشش HDF به ‌عنوان لایه و روکش نهایی آن است.

  • درب PVC:

درب PVC مانند درب‌های HDF تولید می‌شوند. این نوع از درب‌های چوبی در کارخانه با PVC روکش می‌شود. جنس PVC بسیار براق و شفاف است.

  • درب MDF:

ساختار اصلی این نوع از درب‌های چوبی داخلی مانند درب‌های HDF است. البته در ساخت این نوع درب از دو عدد ورق MDF استفاده می‌شود. در ادامه روکشی از جنس چوب ملچ روی ورق‌ها را می‌پوشاند. برای طرح ظاهری این درب‌ها از CNC استفاده می‌شود. درب MDF نسبت به کاربرد آن با ضخامت‌های مختلف 3،5 و 8 سانتی‌متری تولید می‌شوند.

  • درب ABS:

در صورتی‌ که درب ضد آب می‌خواهید حتماً به سراغ درب ABS بروید. امروزه از این درب به دلیل خاصیتی که دارد،بیشتر برای سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌شود. برای تولید این نوع از درب‌های چوبی از جنس MDF یا نئوپان به ضخامت ۵ میل استفاده خواهد شد. در ادامه ساخت درب خام را کاملاً با محلول رزین ABS ترکیب می‌کنند. سپس پوششی با ورق ABS با ضخامت ۱.۲ میلی‌متر به درب می‌دهند. با اینکه این درب از قیمت نسبتاً بالایی برخوردار است، اما استحکام و ضدآب بودن آن بسیار کاربردی و چشمگیر می‌باشد.

  • درب ملامینه HPL:

برای ساخت این درب‌ها از روکش‌های مصنوعی پرکاربرد به‌ ویژه در ایران به نام‌های CPL, HPL، لامینت فشرده و روکش‌های ملامینه استفاده می‌شود. تفاوت عمده این درب با باقی درب‌های چوبی در روکش آن می‌باشد.

مزایای استفاده از درب چوبی داخلی ساختمان

  • عایق گرما و سرما
  • عایق صدا
  • استحکام و مقاومت
  • هزینه مناسب برای تعمیرات
  • نمای زیبا و متناسب با سبک محل نصب
  • امنیت بالا نسبت به سایر درب‌ها

درب چوبی ضد سرقت

یکی از مزایای استفاده از درب ورودی با جنس چوب مقاومت آن در برابر ضربه و فشار است؛ بنابراین برای ایجاد امنیت بسیار مناسب می‌باشد. درب چوبی ضد سرقت امروزه طرفداران زیادی را از آن خود کرده است. از نقاط ضعف انواع درب‌ها شیشه‌ها، لولاها و قفل‌های آن هست. قاب و چهارچوب درب با ضخامت 40 میلی‌متر یا بیش‌تر بدون مواد پرکننده برای جلوگیری از ورود سارقان بسیار مناسب است. با انتخاب درب چوبی ضد سرقت امنیت منزل یا محل کار شما تضمین خواهد شد. البته در نظر داشته باشید که می‌توانید با انتخاب مناسب نوع لولا و قفل‌ها این امنیت را افزایش دهید.

عوامل موثر در تعیین قیمت درب‌ های چوبی

موارد متعددی در تعیین قیمت درب چوبی تأثیرگذار هستند. سعی کنید قبل از انتخاب درب چوبی برای هر مکانی با مشاوران و کارشناسان متخصص در این زمینه مشورت نمایید. بهتر است نخست مواردی مانند: بودجه مالی و هدف موردنظر از نصب درب چوبی را با مشاور مجرب در میان بگذارید. عواملی که در تعیین قیمت‌گذاری درب‌های چوبی نقش پررنگی دارند عبارت است از:

نحوه تولید

یکی از عوامل موثر در تعیین هزینه درب چوبی فرایند تولید و عرضه درب‌های چوبی است. درب‌ها از موادهای مختلفی مانند فوم عایق، چوب سخت و پلاستیک تقویت ‌شده با شیشه طراحی و تولید می‌شوند. همچنین انتخاب میان درب چوبی جامد یا کامپوزیت امکان پذیر است. چوب جامد به دلیل ساخت و جنس از کامپوزیت گران‌تر است.

مدت ‌زمان خرج شده برای نصب و راه ‌اندازی درب چوبی

زمان مورد نیاز برای نصب می‌تواند در هزینه کلی تأثیرگذار باشد نصب درب‌هایی که دارای قاب و چهارچوب خاص هستند در مقایسه با درهای چوبی معمولی زمان بیشتری می‌برد؛ بنابراین در زمان نصب، برای تعیین قیمت نهایی چگونگی نصب را مشخص نمایید تا بتوانید به‌ راحتی برآورد حساب داشته باشید.

ساخت سفارشی درب‌ های چوبی

برای شما پیش ‌آمده که برای تولید محصول مورد نظر، شما در سفارش خود تغییراتی را ایجاد کرده‌اید و سازنده به شما اعلام می‌کند که باید هزینه بیشتری نسبت به محصولات ساخته‌ شده بپردازید. در حقیقت تولید محصولات سفارشی همیشه پرهزینه‌تر از محصولات آماده‌ شده است. در صورتی‌ که کار شما بیشتر از نصب اولیه یک درب چوبی باشد، هزینه مازاد بر آن نیز محاسبه خواهد شد.

راه ‌اندازی چراغ‌های جانبی

برای نصب چراغ‌های جانبی به درب باید به دنبال قسمت‌های باریکی باشید که از طرفین به درب بیرونی راه داشته باشند. به هر حال، هر کار اضافه بر سازمان در طراحی، تولید، نصب و راه‌اندازی مشمول هزینه اضافی می‌گردد. از طرفی نوع و سبک چراغ‌های جانبی نیز در تعیین قیمت نهایی تأثیرگذار خواهد بود.

نوع و جنس

استفاده از جنس چوب برای درب یا روکش نیز در قیمت نهایی اثرگذار است. درب‌های تمام چوب از جنس چوب و توپر هستند، به همین دلیل بسیار مقاوم و مستحکم می‌باشند. البته هزینه بالاتری نسبت به درب‌هایی با روکش دارند.

گارانتی محصول

داشتن ضمانت‌نامه محصولات در هزینه کلی نیز مورد محاسبه قرار می‌گیرد. از عوامل و نشانه‌های کیفیت محصولات مدت و شرایط گارانتی آن‌ها می‌باشد. درصورت برخورد مشکلات مختلف در هنگام تحویل یا نصب درب چوبی می‌توانید از ضمانت‌نامه محصول استفاده نمایید. داشتن تضمین باعث برطرف شدن بسیاری از نگرانی‌ها نیز خواهد شد. البته در هنگام خرید بهتر است از تمام شرایط ضمانت‌نامه مطلع شوید.

جمع بندی

اغلب درب‌های چوبی برای ورودی یا اتاق‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مطلب تمام ویژگی‌های درب چوبی را برای شما توضیح دادیم تا در هنگام خرید به راحتی انتخاب کنید.