کابینت نئوکلاسیک چیست ؟
کابینت نئوکلاسیک در واقع سبک خاصی از طراحی های جدید است که در میان افرادی با سلیقه مشخص محبوبیت خاصی پیدا کرده است. این سبک طراحی کابینت مخصوص افرادی است که در محیط آشپزخانه ترکیبی از کابینت مدرن و کابینت کلاسیک را می پسندند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که هم کابینت مدرن و هم کابینت کلاسیک را جزء گزینه های اصلی خود در ذهن دارید, شاید بهتر باشد که در گوشه ذهنتان جایی هم برای کابینت نئو کلاسیک باز کنید.
ریشه اصلی و تاریخچه ی کابینت نئوکلاسیک را شاید باید در طراحی های قرن 18 جست و جو کنیم. سبک و طراحی های این دوره مدت هاست که کاملا مورد توجه افراد قرار گرفته است ولی اصلی ترین مشکلی که شاید افراد را از این انتخاب طرح های کلاسیک منصرف کند, قیمت بالای متریال و چوب استفاده شده در آن است.
تا قبل از به وجود آمدن سبک نئوکلاسیک , به دلیل استفاده از چوب برای ساخت کابینت های کلاسیک و قیمت تمام شده ی بالای کابینت آشپزخانه, داشتن طراحی های خاص به این سبک برای بسیاری از افراد شبیه به یک رویا و آرزو دست نیافتنی بود! ولی با شروع گسترش استفاده از ام دی اف در ساخت کابینت و افزایش تنوع روز افزون آن به سبک جدیدی در کابینت آشپزخانه رسیدیم که حالا آن را نئوکلاسیک میدانیم! استفاده از متریال با کیفیت خوب و البته قیمت بسیار کمتر و به صرفه تر کابینت نئوکلاسیک به نسبت کابینت کلاسیک, باعث افزایش محبوبیت این طرح شده است.
معماری نئوکلاسیک چگونه است؟
باید توجه داشت که به صورت کلی تر و جامع تر , نئوکلاسیک یک سبک طراحی و معماری خاص است و صرفا محدود به کابینت نمیشود. در لغت نیز خود کلمه نئوکلاسیک به معنای کلاسیک جدید است که منظور همان نسل جدید سبک معماری کلاسیک است. نئوکلاسیک یعنی پوشاندن لباسی جدید و مدرن به سبک طراحی کلاسیک. خود طراحی کلاسیک نیز بیشتر الهام گرفته شده از دوران یونانیان قرن 18 است.
باید توجه کرد سبک معماری نئوکلاسیک را اغلب مناسب فضاهایی با ابعاد و متراژ زیاد مناسب میدانند و شاید اگر ابعاد کلی ساختمان ما به اندازه کافی بزرگ نباشد, خروجی مطلوبی از آن دریافت نشود. در واقع اگر از این سبک طراحی برای ساختمان کوچک خود استفاده کنیم شاید باعث شود که فضای ساختمان ما کوچک تر نیز جلوه کند.
ساختمان هایی که سبک طراحی نئوکلاسیک دارند را معمولا با ویژگی هایی تشخیص میدهند که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره میکنیم. مثلا ظاهر ساده , منظم و خطوط مرتبی که در بخش های مختلف قابل مشاهده است. گاهی نیز از ستون های مستقل و بلندی در این نوع طراحی استفاده میشود.
انواع کابینت نئوکلاسیک
برای انتخاب کابینت نئوکلاسیک ما 2 دسته کلی را در نظر میگیریم, البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که این دسته بندی کاملا مستقل از طرح ها و رنگ های کابینت نئوکلاسیک است, چون تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ کابینت نئوکلاسیک وجود دارد.
المانی که ما آن را برای تفکیک این دو دسته انتخاب کردیم, جنس مغزی کابینت و در واقع متریال اصلی ساخت کابینت است. برای ساخت کابینت نئوکلاسیک می توان از چوب و یا ام دی اف استفاده کرد که با هم تفاوت های اساسی دارند, البته نحوه ساخت آن ها و برش هایی که روی آن ها انجام میشود کاملا یکسان است ولی استفاده از روکش برای مغزی های چوبی متعارف نیست و کابینت نئوکلاسیک چوبی را رنگ می کنند در حالی که برای مغزی از جنس ام دی اف معمولا از روکش های با مدل های مختلف استفاده میشود. البته برای پوشش ام دی اف از رنگ هم میتوان استفاده کرد.
نکته بعدی طبیعتا قیمت این دو نوع مغزی کابینت نئوکلاسیک است. اگر از مغزی چوب برای ساخت کابینت خود استفاده کنید, قیمت تمام شده ی آن بالاتر خواهد بود و البته ماندگاری و طول عمر آن نیز افزایش می یابد. در حالی که کابینت با مغزی ام دی اف قیمت بسیار کمتر و به صرفه تری دارد.
تفاوت کابینت نئوکلاسیک با کابینت ممبران در چیست؟
ویژگی اصلی کابینت نئوکلاسیک که باعث تمییز آن از بقیه مدل های کابینت می شود, طرح و مدل درب آن است. به عنوان مثال در ساخت کابینت انزو , دور درب های آن را با دستگاه برش سی ان سی تراش میدهند ولی در کابینت نئوکلاسیک معمولا قسمت میانی و وسط درب های آن است که بیشتر تراش میخورد و تحت عملیات برش سی ان سی قرار میگیرد. عملا” جنس مغزی کابینت نئوکلاسیک می تواند با کابینت ممبران یا کابینت انزو کاملا یکی باشد و تفاوت اصلی آن ها در طرحی است که روی درب ها اعمال میشود. در ساخت درب های کابینت نئوکلاسیک نیز مشابه کابینت های هم رده خود, بعد از برش از انواع روکش ها برای پوشش استفاده میشود .
البته باید توجه کرد که در ساخت کابینت نئوکلاسیک و ممبران از روکش های مات استفاده میشود در حالی که برای ساخت کابینت انزو از روکش های براق استفاده میشود. نکته آخر این که استفاده از نور مخفی و نورپردازی های به سبک جدید, میتواند زیبایی و جلوه ی کابینت های کلاسیک را چند برابر کند و ما به شما توصیه میکنیم که هنگام سفارش و نصب کابینت, این مورد را نیز مد نظر داشته باشید.
مزایای کابینت نئوکلاسیک
اولین موضوعی که توجه هر کسی را به خود جلب میکند زیبایی و سادگی چشم نوازی است که در این سبک کابینت مشاهده میشود
به علت این که در ساخت کابینت نئوکلاسیک از روکش های پلاسیتکی استفاده میشود , عملا شما حق انتخاب زیادی دارید و این کابینت ها دارای تنوع بسیار زیادی می باشند.
مقاومت در برابر رطوبت, یکی دیگر از مزیت های کابینت نئوکلاسیک است که به دلیل استفاده از نوع خاصی از وکیوم به عنوان روکش کابینت نئوکلاسیک است. این نوع کابینت مقاومت بیشتری نسبت به ام دی اف ساده دارد.
عدم نمایش جای دست و خط و خش یکی دیگر از مزیت های این سبک کابینت است. دلیل این موضوع آن است که برای ساخت کابینت نئوکلاسیک از روکش های مات استفاده میشود که باعث میشود نور را به صورت شدید و مستقیم منعکس نکند و در نتیجه ی آن جای دست , لک و خط و خش به ساگی نمایان نشود.
چون از روکش هایی با جنس پی وی سی برای ساخت کابینت نئوکلاسیک استفاده میشود, این نوع کابینت ها در محیط خانه بخار نمیشوند و فضای خانه را آلوده نمیکنند و در نتیجه باعث مشکلات تنفسی در بلند مدت نخواهند شد. این مشکلات بیشتر در کابینت هایی با روکش ملامینه گزارش شده است.
معایب کابینت نئوکلاسیک
با وجود این که از روکش پی وی سی برای پوشش سطح کابینت نئوکلاسیک استفاده میشود ولی چون مغزی آن غالبا از جنس ام دی اف است, در صورت خراشیدن یا آسیب دیدن روکش, مغزی کابینت در برابر رطوبت آسیب پذیر خواهد بود.
یکی دیگر از معایب کابینت نئوکلاسیک حساسیت رنگ آن نسبت به نور است. اگر کابینت ها در معرض نور مستقیم باشند, در بلند مدت رنگ اصلی خود را از دست میدهند و غالبا زرد میشوند. البته می توانیم از روکش های مرغوب تر استفاده کنیم و این موضوع را به تعویق بندازیم.
به دلیل جنس روکش پی وی سی باید بسیار مراقب باشیم که سطح کابینت و درب های آن با اجسام نوک تیز برخورد نکنند تا پوشش محافظ کابینت که بر روی مغزی نصب شده است از بین نرود.
از معایب دیگ کابینت نئوکلاسیک این است که ساخت و اجرای این نوع کابینت ها سخت تر از بقیه مدل های کابینت است و به همین دلیل نیز حتما باید این کار به افراد خبره سپرده شود. به عنوان مثال با هر دستگاه سی ان سی نمیتوان طرح درب کابینت نئوکلاسیک را درآورد. علاوه بر این نصب روکش های پی وی سی بر روی این درب ها به علت بریدگی ها و گوشه های نوک تیز , چالش های مختص خود را به همراه دارد.
قیمت کابینت نئوکلاسیک
همیشه یکی از اصلی ترین مواردی که بر تصمیم خرید ما اثر جدی دارد, موضوع هزینه ای است که باید بابت آن خدمات بپردازیم. به طور کلی قیمت کابینت نئوکلاسیک به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره خواهیم کرد. البته لیست قیمت حدودی را نیز زیر این مطلب مشاهده میکنید. یکی از عواملی که تاثیر زیادی در قیمت دارد متراژ محلی است که میخواهید کابینت نئوکلاسیک خود را در آن جا نصب کنید.
هر چه قدر که متراژ بالاتر باشد طبیعتا هزینه ای که باید پرداخت شود نیز بالاتر میرود. نباید فراموش کنیم که جنس لولا , دستگیره و یراق آلاتی که در ساخت کابینت از آن استفاده میشود, تاثیر زیادی بر قیمت نهایی کابینت نئوکلاسیک دارد.علاوه بر این انتخاب جنس متریال اصلی و مغزی کابینت شما نیز در قیمت تمام شده آن موثر است. اگر از متریال چوبی خالص استفاده شود, کیفیت کار خروجی بالاتر است ولی از طرف دیگر قیمت آن نیز به همان نسبت بالاتر میرود.
نکته آخر در رابطه با قیمت آن که اگر درخواست کمد دیواری یا کابینت اضافه تر داشته باشید, هزینه آن به صورت جداگانه به صورت حساب نهایی شما اضافه میگردد. در نهایت اگر میخواهید قیمت روز نصب و ساخت کابینت نئوکلاسیک را بدانید همین حالا با تکمیل فرم زیر درخواست خود را ثبت کنید.